Как децата ни да изберат професия?

//Как децата ни да изберат професия?

Как децата ни да изберат професия?

Голяма част от родителите мечтаят да видят децата си реализирани и успели в желаната професия. Подобен стремеж, разбира се, е напълно обясним, при положение, че повечето от нас живеят и рабоят в условия на силна конкуренция и жестоки пазари. Безработица, фалити, бързоразвиващи се компании, лесно натрупани милиони, всичко това е част от съвременния динамичен живот и ние се опитваме да адаптираме децата си към него.

Често обаче амбициите на родителите не се покриват с тези на подрастващите и докато възрастните искат да насочат наследниците си към реномирани професии като адвокат, банкер, дипломат, децата търсят своя път в живота и се насочват към доста по-различни сфери на изява.

Трудно е да прозрем в бъдещето, сложно е да успеем да  осъзнаем истинските потребности и таланти на децата си. Въпрос на желание и време е да намерим правилен подход и да направим така, че всеки един от нас да е доволен с избора на другия.

В това отношение ни помага науката дерматоглифика. Чрез разшифроване на папиларните изображения на човешката длан, тази наука действително може да ви даде до 85-95 % сигурен резултат в каква насока да се развива детето ви.

Въз основа на този тест, вие получавате надеждна информация за типа характер на детето ви, особеностите в неговото психическо развитие и всички надеждни признаци, по които може да се съди, за това какво е неговото призвание в живота. Наред с избора на професия, младите хора могат да получат ориентация за вида спорт, който могат да тренират и който ще се отрази най-добре на тяхното физическо развитие.

Нека си припомним, че от древни времена хората са търсели отговор на редица въпроси, свързани с житейския си избор чрез различни методи. Днес сравнително младата наука дерматоглифика дава реални и 100 процента достоверни отговори на тези въпроси. Тя е само 100 годишна, но за това време е установила своите сериозни научни позиции и направления на база на които, ние можем да й се доверим без колебание.

Без съмнение, да ориентирате децата си към точната професия е не само важна, но и изключително отговорна задача. Нека не забравяме една от най-големите истини на нашето време – че работата в голяма степен променя и дообогатява или ограбва човека. Ако работите, това което ви харесва, вие всекидневно изпитвате удоволствие от свършеното и се чувствате щастлив. Ако не обичате работата си, ставането сутрин и прекарването на четири или осем часа на работното място е истинско мъчение.

Всеки родител иска детето му да води щастлив и пълноценен живот. Безспорно, това би могло да е така, ако то се занимава с това, което го увлича и практикува   работата на мечтите си.

Можете още сега да разберете коя е тя с науката дерматоглифика.

By |2018-10-03T10:08:55+00:00октомври 3rd, 2018|Любопитно|0 Comments